In de groepen 3 t/m 7 werken de leerlingen met methodes. In de groepen 3 t/m 7 werken de leerlingen bij taal, spelling en rekenen uit een boek. Vanaf groep 6 krijgen de leerlingen ieder een eigen chromebook en werken zij vanuit gynzy kids. hierbij werken zij aan rekenen en spelling. Deze digitale lessen worden wel afgewisseld door "boek" lessen.
Door het tweetalig onderwijs bieden wij al onze lessen, waar mogelijk, in het Engels aan. Dit doen wij niet bij ons taal en spellingsonderwijs in groep 3.
In groep 3 maken wij gebruik van de methode Veilig Leren Lezen.
Klik voor meer uitleg over deze methode op onderstaande link;
In de groepen 3 (vanaf januari), 4, 5 en 6 werken wij met de methode (S)TAAL voor ons Taal-en Spellingsonderwijs. Enkele lessen uit deze methode bieden wij aan in het Engels.
Klik voor meer uitleg over deze methode op onderstaande link;
Wij werken met de methode Wereld in Getallen in onze groepen 3 t/m 7. Zijn doelen al in het Nederlands aan bod gekomen? Dan bieden we ze in het Engels aan.
Voor meer uitleg over deze methode klik op onderstaande link;
Wij gebruiken de methode Big English Plus als bronnenboek in onze groepen 3 t/m 7. Hierbij gebruiken we standaard de grammatica lessen van deze methode en de praat -en leesteksten. Vanaf groep 5 wordt er bij deze leesteksten een combinatie gemaakt met ons Nederlands begrijpend lezen onderwijs. Dit betekent dat de (begrijpend lezen) strategieen die centraal staan in onze Nederlandse (nieuwsbegrip) teksten toegepast worden op onze Engelse teksten.
Voor meer uitleg klik op onderstaande link:
Uitleg Big English Plus
Vanaf groep 4 gebruiken wij Nelson spelling om de kinderen de Engelse spellingsregels aan te leren. Voor meer uitleg Nelson spelling
Voor ons schrijfonderwijs maken wij gebruik van Pennestreken.
Vanaf groep 5, 6 en 7 geven wij verkeerslessen. Dit aan de hand van de methode van Veilig Verkeer Nederland.
Voor ons begrijpend lezen maken wij gebruik van Nieuwsbegrip. Nieuwsbegrip speelt in op actuele gebeurtenissen. De leeslessen zijn interactieve en op verschillende leesniveaus. Er wordt geoefend op papier en/of digitaal en sluit aan bij items van het NOS jeugdjournaal. Wij hebben wel onze eigen "tweetalige draai" aan ons begrijpend lezen onderwijs gegeven. De strategieen die wekelijks centraal staan passen wij ook toe op de Engelse teksten uit onze Big English methode.
Voor meer informatie over nieuwsbegrip. Klik hier.
Met de methode Blits leren kinderen via de vier onderdelen van studievaardigheden allerlei informatiebronnen te lezen, verwerken en begrijpen. Voor meer informatie klik hier.